Skip to content

LOFOTEN

Vakker råskap
du sent vil glemme

Lofoten er Norges vakreste øyrike med natur som hele verden nærmest tilber. Lofoten ligger i Nordland fylke og har ca 25 000 innbyggere. Navnet stammer fra det gammelnorske Lófót som var den opprinnelige navnet på Vestvågøya. Omgivelsene og de naturlige forholdene åpner for en rekke aktiviteter både høyt og lavt. Opplev Lofoten slik bare Lofoten kan være, helt på din egen måte.

Rorbu de Luxe

I Lofoten kan du overnatte i rorbuer som en ekte Lofotfisker. Dagens rorbuer er vesentlig oppgradert fra de opprinnelige og inneholder alle typer moderne komfort. Rorbuene er vanligvis idyllisk plassert mellom fiskemottak, brygger og gammel lokal bebyggelse. Her har du det endeløse havet på den ene siden og dramatiske lofotfjell på den andre.

Tørrfisken –
forlengst tørr bak øra

Vikingene var de første som utnyttet fordelen med tørrfisken. Det var holdbar og næringsrik mat som kunne være med på lange ferder. De spesielle klimatiske forholdene i Lofoten gjør at fisken kan tørkes på naturlig måte uten å bli angrepet av skadedyr. Snart ble fisken en svært viktig handelsvare for Norge. Hanseatene, som var handelsreisende fra Nord-Europa, og etablerte sitt hovedkontor i Bergen, innførte saltingen som ble til klippfisken. Særlig i katolske land ble denne populær på grunn av reglene for hva man kunne spise i fasten.

Ski in – Beach out

Fjellene i Lofoten skyter nærmest rett opp av havet. Det betyr av vinterstid kan du stå på ski fra en fjelltopp og ned til stranden. Om sommeren møter de kritthvitehvite sandstrendene azurblått og krystallklart vann. Den karakteristiske grønne avspeilingen i vannet kommer fra den frodige vegetasjonen på de høye fjellene omkring. En av strendene i Lofoten er faktisk også kjent som en av verdens beste surfesteder, og fjellene spesielt rundt Henningsvær er gjenstand for stor klatreaktivitet.

Sørvesten og Nordvesten.
Mye sjø og høye bølger.

Når disse fandenivoldske værfenomenene setter inn er det best å holde på hatten. De kommer plutselig og når du minst venter det. På midten av 1800 tallet ble 500 mann tatt en mars dag under Lofotfisket Da blir det mildt sagt ruglete på havet, men det skal mye til om vi ikke benytter oss av havet uansett. Vi har befordret gjester i RIB i 8 meter høye bølger, kontrollert! Det er dramatisk, vilt og vakkert. I det hele tatt kan vi ikke la været stoppe oss, for været tar ingen hensyn til andre enn seg selv. Og akkurat det er litt av magien.

Hvalfart til Skrova

Fire nautiske mil sør for Svolvær, finner vi fiskeværet Skrova på øya Skrova. Øya har ca. 250 innbyggere, og er kjent som hvalenes øy med sin velkjente tilknytning til lofotfiske og hvalfangst. På øya ligger Ellingsen Seafood, en fabrikk som foredler og selger laks og hval ut i Norge og øvrige verden for mer enn en 1/4 milliard kroner året. Øya er selvforsynt med egen barnehage, butikk og restaurant, og har fergeforbindelse og det man måtte trenge for å skape sitt eget lille samfunn ute i Vestfjorden. Mer enn 250 trailere forlater den lille øya hvert år med fisk og hval ut til den store verden.

3 dager som bare Lofoten kan gi deg

DAG 1
 • Avreise 08.45 fra Oslo med ankomst Kaipromenaden. Her blir det lunsj midt i Norges kuleste småby frem til 13.30.
 • Lett fjelltur for å synke maten og heve blikket over arenaen dere snart skal ut og kjempe på.
 • Deretter fiskeværsvandring som gir påfyll av kystkultur og Lofothistorie på en spennende måte. Fysisk påfyll blir servert på Børsen Spiseri i en rotekte brygge fra 1828 som huset Svolværs aller første butikk.
 • Her blir dere delt inn i lag og lagleder blir brifet om ansvar og oppgaver for neste dags fisketur. Det anbefales å vente med sjøslaget til da…
DAG 2
 • Felles frokost
 • Fisketur på Lofothavet. Det er dette som er fisking!
 • Lunsj i Nyvågar med Lofot-SPA og filetskjæring-konkurranse.
 • Egentid. Perfekt til å la alle inntrykkene synke inn og bare slappe av.
 • Vi anbefaler en foodquiz i forkant av bildekavalkade og festmiddag på populære Du Verden Restaurant i Svolvær.
DAG 3
 • Felles frokost
 • RIB safari blåser dere friske og fine uansett hvor utblåst dere ble i går.
 • Ekspedisjonens mål er selveste havørna – vi vet korr ho bor!
 • Lunsj og avreise

Få de beste tilbudene først

Abonnér på vårt nyhetsbrev!
Nyhetsbrev sendes ut ca. hver tredje måned.

Du kan lese mer om hvordan vi behandler og lagrer personopplysningene dine HER